SBI PO Exam – Solved Model Question Paper 7

51. PV Sandhu related to which field

52. Which fruit is banned in America

Answer : Mango

53. Is there any fee for lodging a complaint with the banking ombudsman

Answer : No fee is required

54. Full form of RAM

Answer : Random Access Memory

55. World Bank President

Answer : Jim Yong

56. Who is the Lok Sabha Speaker

Answer : Sumitra Mahajan

57. Manufacturer of VELOX

Answer : Singapore

58. Reliance produced less amount of gas resulting in government loss in which block?

Answer : KG ? D6

58. Sri Lankan cricketer who retired very recently

Answer : Mahela Jayawardane

59. Currency of Saudi Arabia

Answer : Saudi Riyal

60. Name the new Tiger reserve in Maharashtra

Answer : Bor Tiger Reserve

61. Chandi Prasad has contributed in which area

Answer : Environment

62. Which song is dedicated by Amir Khan to the legendry cricketer Sachin Tendulkar

Answer : Dhoom Machale

63. Mascot of commonwealth games of 2014

Answer : Clyde

64. Which is the Insurance regulator

Answer : IRDA?

65. Two questions on mutual funds

66. Two questions from budget

67. World TV Day

Answer : 21st November

68. World AIDS day

Answer : 1 dec

69. Durand Cup is related to

Answer : Football

70. TARC headed by
71. Question on Asset Reconstruction Company

72. Whose sign is present 1000Rs note

Answer : RBI Governor

73. BCSBI Functions
Section B. Computer knowledge questions

1. MICR full form

Answer : Magnetic ink character recognition

2. What is artificial intelligence

3. Computer programming error

Answer : bug

4. Two questions asked about MS word

5. 1 question from DBMS

6. 1 full form Internet section like that CSS

Answer : Cascaded Style Sheet answer

7. C developed by

Answer : Denis Richi

8. First calculating machine

9. Binary conversion

10. Latest super computer name

Section C. Reasoning Sections
1. Syllogism (5 Questions)

2. Data sufficiency (Hight, direction……)

3. One very simple puzzle

4. One puzzle about ?..5 people sit in line toward north & 5 people south

5. Coding & decoding

Section D. Marketing Aptitude Questions

1. Marketing Mixture

2. Outdoor marketing

3. Tele marketing

4. 80% 20% principle ?? 80 work 20 staff

5. Sales

6. Marketing steps

SBI Aptitude Questions
SBI Preliminary Exam Question Paper