SBI PO Exam – Solved Model Question Paper 5

Section A: GK Questions

1. 24th ASEAN summit venue

Answer : Nay Pyi Taw

2. A Scheme named Rajiv Gandhi Scheme for Empowerment of Adolescent Girls is also known as

Answer : Sabla

3. A. R. Rahman street is in which country

Answer : Canada

4. Capital of Canada

Answer : Ottawa

5. Capital of Ethiopia

Answer : Addis Ababa

6. Capital of Sweden

Answer : Stockholm

7. 150 km missile launched by DRDO recently

Answer : Prithvi

8. 2015 Commonwealth Heads of Government meeting will be held in

Answer : Malta

9. Amount provided for developing 100 samrt cities

Answer : 7060 crores

10. Amul related to which revolution

Answer : White Revolution

11. Amul set up Dairy worth 200 crore at which city

Answer : Varanasi

12. Army Flag day is observed on

Answer : 7th December

13. Ashes trophy played between countries

Answer : Australia and England

14. Author of lowland

Answer : Jhumpa Lahari

14. Azlan Shah who died recently is a

Answer : Hockey Player

15. Accidental prime minister written by ?SANJAY BARU? and was published by

Answer : Penguin books limited

16. Capital of Bhutan

Answer : Thimphu

17. Capital of Brazil

Answer : Brasilia

18. Adult literacy rate in 2011 census

Answer : 74.04 %

19. Best ranked IIT among BRICS top universities 2014

Answer : IIT Delhi

20. Bharatiya Mahila Bank Chairman

Answer : Usha Ananantha Subramanium

21. Capital of Argentina

Answer : Buenos Aires

22. Bharatiya Mahila Bank inaugurated by

Answer : Manmohan Singh

23. Book ?My Journey : Transforming into dreams? written by

Answer : Usha Ananantha Subramanium APJ Abdul Kalam

24. Budget in which article

Answer : Usha Ananantha SubramaniumArticle 112

25. Banks Nationalization

Answer : 1969